Alles onder de vleugel van adminto

diensten

 

 

Alles onder één dak

Belastingaangiften

De Belastingdienst beschikt tegenwoordig over goede tools en een helpdesk waarmee u belastingaangiften eigenhandig kunt doen. Belastingaangiften blijven echter voor velen vaak vragen oproepen.

Daarnaast wijzigen wet- en regelgeving voor de aangiften regelmatig en u moet zichzelf afvragen of u zich steeds in de aanpassingen wilt blijven verdiepen.

Adminto is en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en wijzigingen van wet- en regelgeving. Hierdoor kan Adminto de aangiften voor u verzorgen en zal u de juiste vragen stellen, zodat er bijvoorbeeld geen aftrekposten over het hoofd worden gezien.

Er zijn diverse soorten aangiften voor ondernemingen die Adminto voor u uit handen kan nemen:

Omzetbelasting

De omzetbelasting dient iedere onderneming periodiek aan te geven bij de Belastingdienst. Het periodiek kan zijn per maand, kwartaal of per jaar. Dat bepaalt de Belastingdienst.

Suppletieaangifte omzetbelasting

Met deze aangifte worden – tijdens de jaarcontroles t.b.v. de jaarrekening – correcties op de omzetbelasting aan de Belastingdienst kenbaar gemaakt.

Aangifte ICP

Met ingang van 1 januari 2010 moet u naast geleverde goederen aan landen binnen de EU, ook geleverde diensten opgeven. Dit wordt de ICP-aangifte (Intracommunautaire Prestaties) genoemd. De ICP-aangifte vervangt hiermee de opgaaf ICL (Intracommunautaire Leveringen).

Loonbelasting (loonheffing)

De loonbelasting – ook wel bekend als loonheffing – dient per vier weken of maandelijks ingediend te worden bij de Belastingdienst. Dit geldt alleen als u personeel in dienst heeft.

Inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers is ingewikkelder dan de bekende particuliere variant, omdat een winstaangifte ingediend moet worden.

De aangifte inkomstenbelasting wordt gedaan nadat de jaarrekening is opgemaakt en door u is goedgekeurd. Daarbij is het raadzaam om jaarlijks de voorlopige aanslag te controleren en wanneer noodzakelijk een (herziend) voorlopige aangifte en/of schattingsformulier (zie onder) bij de Belastingdienst in te dienen.

Vennootschapsbelasting

Elke vennootschap (behalve een vof) is verplicht om de aangifte vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst in te dienen. De aangifte vennootschapsbelasting wordt gedaan nadat de jaarrekening is opgemaakt en door u is goedgekeurd. Daarbij is het raadzaam om jaarlijks de voorlopige aanslag te controleren en wanneer noodzakelijk een (herziend) voorlopige aangifte en/of schattingsformulier (zie onder) bij de Belastingdienst in te dienen.

Kapitaalbelasting

De kapitaalbelasting moet direct na oprichting worden aangegeven door vennootschappen (behalve vof). Adminto kan dit voor u verzorgen.

Schattingsformulieren

De Belastingdienst verlangt bij grote resultaatwijzigingen eens per jaar een voorlopige aangifte en/of schattingsformulier van uw bedrijf.

Dit geldt zowel voor de inkomstenbelasting (bij een eenmanszaak en vof) als voor de vennootschapsbelasting (bij alle vennootschappen, behalve vof). Aan de hand hiervan ontvangt u een voorlopige aanslag.

Direct contact?

1 + 9 =

adminto
administratiekantoor

Graaf Floriskade 40
2613 JV Delft
015 - 889 82 82
info@adminto.nl